Let’s Gro trekt 16 duizend bezoekers

nieuws
Foto Jeffery Vermeulen

De zesde editie van inspiratiefestival Let’s Gro over de toekomst van Groningen en Ommeland heeft een recordaantal van 16.000 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie.

Let’s Gro is een festival waarbij Groningers plannen, ideeën en initiatieven met elkaar kunnen delen. In vier dagen tijd waren er meer dan 120 activiteiten in de binnenstad. Veel mensen liepen binnen bij de Cubestees – de vier tijdelijke paviljoens op de Grote Markt en de Vismarkt – en in de Grote Marktplaats, waar recente archeologische vondsten werden getoond.

Het centrale thema ‘Geluk’ heeft voor volle zalen gezorgd bij sprekers over onderwerpen als gezondheidszorg, klimaat, energie, dementie en de impact van de aardbevingen in de provincie op ons persoonlijke leven.

Tijdens Let’s Gro is ook het startschot gegeven voor nieuwe projecten, zoals de herinrichting van de Grote Markt, de Rode Weeshuisstraat, de renovatie van het Stadhuis en de nieuwe bestemming voor het pompstation van Dudok aan de Diepenring. Let’s Gro wordt volgend jaar gehouden van 30 oktober tot en met 2 november.