“Ik vind de Spaanse pepernoten lekkerder dan die in de winkel”

Vol verwachting stonden woensdagmiddag tientallen kinderen op de kade bij het Hoornsemeer te wachten. In de wijk zou Sinterklaas zijn intocht maken, maar of hij ook komt?

“Vorig jaar kwam hij in een speedboot”, vertelt een jongetje enthousiast. “Ik hoop dat er weer zo iets gaat gebeuren.” Een meisje voegt er bibberend aan toe: “Ik hoop wel dat hij snel komt want ik vind het hier best wel heel koud”. En koud is het zeker want de temperatuur geeft weliswaar twee graden aan maar de gevoelstemperatuur ligt heel wat lager. De organisatie heeft daar gelukkig iets op bedacht want door middel van vrolijke muziek kan er flink gedanst en gesprongen worden.”

“Kijk daar!”, roept een jongen. “Ik zie een boot!” Op het Hoornsemeer verschijnt in de verte een boot die vergezeld wordt door een boot van de Groninger Reddingsbrigade. “Ik zie Sinterklaas zwaaien! Kijk hij zwaait naar ons! En heel veel Pieten!” Roept een meisje enthousiast. Niet veel later zet Sinterklaas voet aan wal in de wijk Hoorsnemeer en kan het feest aan het Salvador Allendeplein echt beginnen. “Ik vind de pepernoten uit Spanje die de Pieten uitdelen wel heel wat lekkerder dan die we in de supermarkt kunnen kopen”, zegt een jongen terwijl één van de Pieten hem nog eens een hand snoepgoed toestopt.