“Ik laat een club achter waar de supporter trots op kan zijn”

nieuws

FC Groningen-directeur Nijland denkt dat het goed is dat er iemand anders de club gaat leiden met boordevol energie en vol met ambities. Dat zei Nijland zojuist op de persconferentie waar hij zijn afscheid bij FC Groningen toelichtte.

“Je bent elke dag bezig met de FC en dat slurpt energie,” vertelt Hans Nijland. “Dat het nieuws nu naar buiten gaat, is voor de duidelijkheid naar iedereen toe. Het spreekt voor zich dat ik de club in goede doen zal achterlaten. De overwinning van gisteren was een duw in de goede richting. De club verdient nu nog de aandacht tot 30 juni en daarom weet ik niet wat ik hierna ga doen.”

Hans Nijland begon bij FC Groningen als commercieel manager in 1996. Zijn eerste functie was het verkopen van reclame op de reclameborden. Al na een half jaar werd hij algemeen directeur. Hoogtepunt voor Nijland was de opening van de Euroborg, het stadion dat de Oosterpark moest doen vergeten. Opvallend is de openingswedstrijd net als afgelopen zondag tegen Heerenveen was. Ook die wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning door de Groningers met doelpunten van Erik Nevland en huidig trainer van de FC Danny Buijs.