Grote schade Proeflokaal ’t Kantoor door veel rioolwater in de kelder

nieuws
Foto: Erick Bakker

“Ik denk dat de schade ongeveer tienduizend euro is”, zegt Reinder Lanting van Proeflokaal ’t Kantoor aan de Kolendrift in het Ebbingekwartier. De kelder van zijn café is ondergelopen met rioolwater.

Dat is begin deze week gebeurd door werkzaamheden aan het riool in de buurt, dat vervangen wordt. Een deel van het oude riool is weggehaald en door een fout is het rioolwater omhoog gekomen. “Het is maandag waarschijnlijk al begonnen, maar dan ben ik dicht. Ik zag dinsdag pas dat het water tot aan de putdeksels stond”, aldus Lanting. “Het is ook in de kelder van mijn zaak terecht gekomen. Het staat er tachtig centimeter hoog”.

Het water heeft er flink wat schade aangericht: “In de kelder staan versterkers en een drumstel voor de muzieksessies die ik er heb”, aldus Lanting. “Er staan koelers voor het bier, vrieskisten met andere voorraad en dat is gewoon weg, want het is geen gewoon water, het is rioolwater. Alles moet ontsmet worden”.

Stank

Het proeflokaal moest noodgedwongen sluiten: “De WC’ s zijn niet te gebruiken, het water is ook niet te gebruiken en wat te denken van de geur, zeg maar gerust de stank”. Ook dit weekeinde is ’t Kantoor nog dicht: “Maandag komt Van der Velden rioleringsbeheer de kelder leegpompen”, vervolgt Lanting. “Ik hoop dat het dan opgelost is en dat ik kan gaan schoonmaken. Ik wil woensdag weer open zijn, want dan staan er weer afspraken met evenementen en borrels”.

De schade die Lanting heeft opgelopen wordt volgens hem door de gemeente betaald, maar hij is ook een week klandizie misgelopen: “Het is hier al een moeilijk project met bouwwerkzaamheden die zijn uitgelopen en als kleine ondernemer kan ik het niet betalen om een week dicht te zijn”, zegt Lanting. “Ik heb geen klanten gehad. Die zijn ergens anders heen gegaan en het is maar afwachten of ze weer terug komen”.

Deel dit artikel: