“Groningen niet alleen zien als een probleem”

“Ik ga het niet over aardbevingen hebben, ik weiger Groningen alleen maar te zien als een probleem.” Met deze zin opende rijksbouwmeester Floris Alkemade woensdag zijn lezing met als thema van Beving tot binding.

In de lezing probeert hij Groningen op te roepen om zelf met een oplossing te komen voor de aardbevingschade en niet te wachten tot een oplossing wordt aangedragen. Hij ziet ook als Brabander dat er soms een grote afstand zit tussen de grote steden en de rest van Nederland. “Soms is het beter om een eigen oplossing aan te dragen dan een waardeloze oplossing te ontvangen”, vertelt de rijksbouwmeester in zijn lezing. Hij wil daarin duidelijk maken dat de Groninger een beter beeld heeft en een passende oplossing kan bedenken dan iemand anders.

Deze lezing vond plaats tijdens de opening van het Let’s Gro festival dat gisteren van start ging. Let’s Gro is een inspiratiefestival dat over de toekomst van Groningen gaat. In de lezing geeft Floris Alkemade aan dat hij de emoties in Groningen begrijpt.

 

Deel dit artikel:

  1. In de stad zijn we allemaal niet zo bezig met de aardbevingsproblematiek. (op een paar beroepsquerulanten na) Dat had ie zeker niet door. :p

    1. @ Marc.
      Ach ja, die aardbevingsproblematiek… waar maken al die mensen zich ook druk over hè.
      Nog steeds niet onder je steen vandaan blijkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *