Donar in slotfase langs Pinar Karsiyaka

Donar heeft woensdagavond in eigen huis de wedstrijd in de FIBA Europe Cup gewonnen tegen Pinar Karsiyaka uit Turkije gewonnen. Na een weergaloos laatste kwart werd het 89-83. Eerder won Donar in Turkije met 64-69 van Pinar.  

Ruim drie kwarten lang hadden de Groninger basketballers het moeilijk. Via 0-7 en 4-13 eindigde het eerste kwart in 18-26. Aan het begin liepen de gasten uit naar 24-36 en leek het moeilijk te worden voor Donar, maar een 13-0 run bracht de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (37-36). Bij rust was er een kleine achterstand: 41-45.

In het derde kwart bleven de Turken steeds enkele punten voor staan. Het kwart eindigde bij 62-68. In het laatste kwart kon Pinar de wedstrijd niet meer naar zich toe trekken. Na drie minuten was het al 70-71 en vervolgens bleef het razendspannend. Vanaf 2 minuten voor tijd, bij de stand 80-80, zorgden achtereenvolgens Arvin Slagter (lay-up), Shane Hammink (schot van dicht bij de ring) en wederom Arvin Slagter (driepunter) voor 87-81. Een dunk van Shane Hammink verhoogde de feestvreugde.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 14 punten, Jordan Callahan met 11 punten en Jason Dourisseau en Arvin Slagter met beiden 10 punten. Topscorers bij Pinar waren Sek Henry met 21 punten en Erving Walker met 20 punten.

Donar blijft koploper in poule C en heeft 9 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week dinsdag speelt de ploeg van coach Erik Braal de laatste en beslissende poulewedstrijd, thuis tegen Spirou Basket uit België.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *