ChristenUnie in debat met PVV op OOG

Woensdagavond kruisen de ChristenUnie en de PVV de degens. Dit in het kader van de gemeenteraadsverkiezing precies over een week op 21 november.

Alle dertien partijen die meedoen aan de raadsverkiezing op 21 november komen in de serie aan bod. Afgelopen vrijdag de eerste aflevering en deze week, op werkdagen, volgen de andere partijen. De serie wordt de maandag daarop afgesloten met het lijsttrekkersdebat in Forum Images. De nestor van de parlementaire journalistiek, Ferry Mingelen, volgt dat debat vanuit de zaal en geeft zijn oordeel over hoe de Groningse lijsttrekkers de kiezer voor zich proberen te winnen. Het debat is inmiddels uitverkocht, maar wordt live uitgezonden door OOG TV.

Vanwege de herindeling, de fusie tussen ten Boer, Haren en de stad, is deze raadsverkiezing later dan in de rest van het land. De partijen vrezen dan ook voor een lage opkomst, bij de afgelopen raadverkiezing was de opkomst 54,4%.

 

 

 

.