Boek over 220 jaar Hanzehogeschool verschenen

In 1798 waren er zes Groningse burgers die vonden dat er te weinig onderwijs was. Daarom richtten ze een academie op. Nu, 220 jaar later, is die academie uitgegroeid tot de Hanzehogeschool. Over die periode is dinsdag het boek Meester tot Master verschenen.

Het boek, geschreven door Marjan Brouwers, is ontstaan door gesprekken met mensen en verhalen uit archieven. De focus ligt dan ook vooral op personen die belangrijk zijn geweest voor de school.

Het boek is vanaf dinsdag te koop in boekhandels in het hele land. “Ik hoop dat mensen de stad wat beter leren kennen en dat ze het interessant vinden om te lezen hoe zo’n hogeschool tot stand is gekomen en wat daar allemaal achter zit,” aldus Brouwers.

Deel dit artikel:

  1. Het waren niet zes Groningse jongeren die de Academie Teken-, Bouw- en Zeevaartkunde oprichten, maar het waren zes Groningse burgers. Deze burgers maakten zich zorgen over het gebrek aan goed geschoold personeel in de industrie, de koophandel en de scheepvaart. Daarom namen ze dit initiatief, dat ervoor zorgde dat steeds meer mensen uit alle lagen van de samenleving zich konden ontplooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *