Veel bonnen voor haperende fietsverlichting

nieuws
Foto: Daedalus uit nl, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1797698

De politie heeft woensdagavond aan de Hereweg 136 bonnen uitgeschreven aan fietsers zonder deugdelijke verlichting.

‘Omdat het weer vroeger donker wordt en we zien dat er veel fietsers zonder verlichting over straat gaan, hebben we gisteravond een verlichtingscontrole gehouden op de Hereweg. Er zijn 136 bonnen uitgeschreven. Nee, niet voor de centen maar voor ieders veiligheid. Zorg voor goede verlichting op je (brom)fiets, dat scheelt een bekeuring en een hoop ergernis in het verkeer’, zo schrijft de politie op Facebook.

Stadsblog Sikkom had woensdagmiddag gewaarschuwd voor een grote fietscontrole overal in de stad.

Deel dit artikel:

 1. Dit zal de enige manier zijn om mensen duidelijk te maken dat het ver(p)licht is met deugdelijke verlichting te gaan rijden, niet enkel voor jezelf, maar vooral voor de overige weggebruikers. Maak er een wekelijkse gebeurtens van en blijf verbaliseren, waardoor er een moment komt dat men als fietser zelf ook in gaat zien hoe gevaarlijk het kan zijn om in het donker en in de schemering zonder deugdelijke verlichting te rijden

 2. Bijzonder, die aandacht voor fietsers terwijl ik nog steeds dagelijks grote aantallen auto’s – volkomen ongehinderd – over de Vismarkt en door de Folkingestraat zie scheuren (om maar 2 plekken te noemen)….. Die voorkeur van de gemeente voor auto’s boven fietsers (auto’s hebben in het centrum bijna altijd voorrang en ook veel vaker groen bij het stoplicht) is, gezien de overlast die ze veroorzaken, ronduit bizar te noemen…. Ga eens handhaven, en stop met auto’s vertroetelen a.u.b.!

  1. Om mij heen kijkend denk ik te mogen en te kunnen stellen dat het juist de fietsers zijn welke overlast op de wegen veroorzaken. Hou je als fietser aan de geldend verkeersregels, zul je zien dat het aantal (dodelijke’) fietsongevallen met tenminste 90-95% zal verminderen.

   Het schijnt makkelijker te zijn de schuld bij de overige verkeersdeelnemers neer te leggen dan als fietser de hand in eigen boezem te steken.

   1. Er zijn gewoon veel meer fietsers dan automobilisten… Wees daar maar dankbaar voor. Wat als we allemaal met de auto door het centrum zouden gaan rijden? De ellende zou niet te overzien zijn…
    En laten we wel wezen, de automobilist is feitelijk onaantastbaar, koning in zijn heilige koe. Wie doet hem wat? Alleen de confrontatie met een vrachtwagen wint ie niet, verder kan en mag ie alles… Hij wint het zonder twijfel van fietser en voetganger. En als de politie dan niet handhaaft, is het hek helemaal van de dam…

 3. Eindelijk!! Heel goed. Die anarchistische z.g. studenten doen alles, wat niet mag. Die volkomen donkere obstakels, zonder enige verlichting of reflector kijken in het rond, alsof ze de wijsheid in pacht hebben. Een hoge boete is op zijn plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *