Tunneldek Paterswoldseweg na vertraging succesvol geplaatst

Het tunneldek Paterswoldseweg is in de nacht van zondag op maandag succesvol geplaatst. Het plaatsen gebeurde met enige vertraging.

De bedoeling was dat het tunneldek zondagavond rond 20.00 uur geplaatst zou gaan worden. Het dek dat de afgelopen maanden is opgebouwd in de Grunobuurt, zou op dat moment naar de voormalige spoorwegovergang worden gereden om daarna ingeschoven te worden. Gaandeweg werd duidelijk dat 20.00 uur niet gehaald zou worden. Uiteindelijk lukte het aannemer BAM om de constructie in de tweede helft van de nacht te plaatsen. Dit gebeurde met behulp van zwaar materieel.

Sinds vorige week wordt er bij de Paterswoldseweg druk gewerkt. De voormalige spoorwegovergang wordt vervangen door een tunnel. Om dit mogelijk te maken is afgelopen week het spoorbed een meter opgehoogd. Het tunneldek is de constructie dat als plafond dient waar de treinen over heen rijden. Volgend najaar moet de onderdoorgang klaar zijn waarna auto’s en fietsen onder het spoor en de busbaan door kunnen rijden.

Dat de werkzaamheden met enkele uren vertraging uitgevoerd werden heeft naar alle waarschijnlijkheid geen gevolgen voor de algehele planning van het project. Volgende week maandag moeten er weer treinen gaan rijden naar Groningen. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf deze dag gebruik maken van een tijdelijke spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg.

Deel dit artikel:

 1. Wanneer wordt die tabaksfabriek op de achtergrond een keer gesloten? met anti-rookbeleid loopt Groningen voorop en toch wordt het nog midden in de stad geproduceerd. De plek leent zich prima voor een groot wooncomplex, waar veel behoefte aan is op het moment.

 2. Mooi, eindelijk een overgang welke aangepakt wordt om zo de doorstroming van treinen en gemotoriseerd wegverkeer te verbeteren.
  Nu de rest van dit soort overwegen aanpakken en verkeerbeinvloeding systemen voor het openbaar vervoer inperken.

 3. – de volgende de Peizerweg – Friesche Straatweg/ viaduct in Europa weg over knoop Griffeweg- Sontweg dan viaducht in Europaweg over Damsterdiep zodat je vrije doorgaande weg naar het ziekenhuis / Peterus Campussingel krijgt !

 4. Mijn opmerkingen met de Groninger provinciale tv en radio zender negeert mij

  Zij beantwoorden mn mails niet
  Zij nemen de telefoon op en horen mn naam en gooien hem er weer op
  Vraag je om verslag gevers dan gooien ze de telefoon erop.

  Wie heeft hier opdracht voor gegeven ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *