LIVEBLOG: FC Groningen verliest roemloos in Den Haag.

FC Groningen heeft wéér niet weten te winnen en verloor zaterdagavond met 1-0, in Den Haag, van ADO. Lees hieronder de liveblog terug en laat jouw licht schijnen op de wedstrijd in de reacties.

AFGELOPEN. FC Groningen verliest roemloos van ADO Den Haag in het Cars Jeans stadion. De FC had weinig in de melk te brokkelen en verliest: 1-0.

32e minuut: Elson Hooi.

86’ Ook Hrustic pakt een gele kaart.

85’ Lorenzen schiet voor ADO en Padt moet gestrekt naar de hoek.

84’ Warmerdam probeert het van net buiten de 16, Groothuizen bokst zijn schot weg.

83’ Laatste wissel Groningen: Pohl moet Groningen behoeden voor een nieuwe nederlaag. Handwerker naar de kant.

76’ FC Groningen komt maar niet tot een échte kans en ADO blijft gevaarlijk. Nog een kwartier, het beruchte Haagse kwartier.

73’ FC Groningen wisselt: debutant Daniel van Kaam komt binnen de lijnen voor Tom van de Looi. Eerste minuten in het betaald voetbal voor de middenvelder van jong FC Groningen.

69’ Eerste (gele) kaart van de wedstrijd is voor FC Groningen aanvoerder Mike te Wierik.

67’ Antuna wordt gelanceerd door balverlies van El Khayati en stoomt naar de achterlijn en schiet in het zijnet.

66’  Handwerker komt na een bal van achteruit op de rand van de 16 meter, hij legt af op van de Looi en hij schiet in de handen van ADO-doelman Groothuizen.

64’ Necid kopt een bal in de handen van Padt. Groningen nog niet dicht bij de gelijkmaker geweest.

56’ Daar is hij dan: Mimoun Mahi is binnen de lijnen gekomen voor Mendes Moreira.

55’  Speldenprikjes heen en weer resulteren nog niet in grote kansen..

46’ We zijn weer onderweg bij ADO den Haag tegen FC Groningen. De FC heeft nog 45 minuten om het tij te keren.

RUST. FC Groningen heeft zometeen nog 45 minuten om het om te draaien hier in de den Haag… 1-0 voor ADO is de ruststand.

42’ Daar was Groningen! Doan met de voorzet, grote kans voor Antuna om binnen te schieten maar de bal belandt in het zijnet.

37’ Voetbal is bij FC Groningen ver te zoeken.. nog 8 minuten voor de rust.

32’ GOAL ADO… Groningen laat ADO voetballen en dat moet het niet doen… El Khayati geeft de voorzet en Elson Hooi kan binnen tikken… 1-0.

26’ OEF…Daar was ADO met een grote kans. Uit een corner van Groningen countert de residentieclub snel met Hooi en Becker, laatstgenoemde stuit op de sterk uitkomende Padt.

22’ Gezapig is het woord dat het eerste deel van de eerste helft perfect samenvat.

14’ Een countertje  met Doan en Warmerdam is het eerste vertoon van de FC.

8’ Eerste kans voor ADO, Sheraldo Becker plukt een bal uit de lucht: over.

5’  Het is aftasten in de beginfase voor beide ploegen.

1’ We zijn begonnen!

OPSTELLING FC GRONINGEN: Padt, te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, van de Looi, Warmerdam, Hrustic, Doan, Moreira, Antuna

OPSTELLING ADO: Groothuizen, Troupeé, Beugelsdijk, Kanon, Kuipers, Malone, Immers, El Khayati, Immers, Hooi, Necid, Becker

Scheidsrechter: Allard Lindhout