Kinderen genieten tijdens dag ‘Trainen als een Profkeeper’

Maandag vond alweer de derde editie plaats van ‘Trainen als een Profkeeper’, georganiseerd door FC Groningen. Op één van de velden van Corpus den Hoorn had een grote groep kinderen zich verzameld om alles van het keepersvak te leren van onder andere keeperstrainer Bas Roorda, doelman Sergio Padt en de overige keepers van FC Groningen.

In totaal 110 kinderen, verdeeld over een ochtend- en middagsessie kregen training van verschillende doelmannen en keeperstrainers van FC Groningen. “Het mooi om te zien dat hier alles door elkaar loopt. Iets minder goed, heel erg goed, jongen of meisje, het maakt niet uit hoe oud je bent. Allemaal jeugdkeepers die één passie hebben, en dat is keepen”, aldus keeperstrainer Bas Roorda.

Ook voor eerste doelman Sergio Padt was het een mooie dag. De keeper verloor zondag nog tegen Heracles, waarbij hij er bij de doelpunten op zijn zachtst gezegd niet heel goed uit zag. Tijdens de keepersclinic kon hij zich even met andere zaken dan het eerste elftal bezighouden. “Ik vind dit echt heel leuk. Ik ben ook kind geweest en keek altijd enorm uit naar de dagen dat je met je voorbeelden kon trainen, althans, ik hoop dat ik dat ben”, voegde Padt er met een glimlach aan toe.

Deel dit artikel: