“Jammer dat we niet met de Stint kunnen rijden nu het regent”

Een beetje jammer vinden ze het wel dat er momenteel niet gebruik mag worden gemaakt van de Stint maar het is misschien wel het beste zo. Dat is de reactie van medewerkers van Kids2B in Ten Boer.

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft maandag besloten dat de Stints voorlopig niet de weg op mogen. Aanleiding is het spoorongeluk twee weken geleden in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen en een meisje en een begeleidster zwaargewond raakten. De inspectie is vervolgens een onderzoek begonnen en heeft nu geconcludeerd dat er twijfels zijn over de technische constructie van de elektrische bakfietsen.

“Sinds het ongeluk gebruiken wij de Stints al niet meer”. zegt Jeanine de Jong van Kids2B. “We hebben gemerkt dat ouders onze beslissing toch wel heel erg waarderen.” De Jong reed voorheen zo’n tien keer per week met de Stint. “Ik ben zelf nooit problemen tegen gekomen tijdens deze ritjes en heb ook nooit iets geks meegemaakt. Dat er nu niet met het apparaat gereden mag worden is jammer want de bakfiets is ontzettend handig in gebruik. De kinderen kunnen droog vervoert worden en samen dieren bekijken in het dorp is met de Stint heel makkelijk te regelen.” In plaats daarvan wordt nu de benenwagen gebruikt. “En dat biedt ook wel weer voordelen want we hebben nu onderweg weer hele gesprekken. Dat had ik met de Stint niet omdat je dan veel meer met het verkeer bezig bent.”

Deel dit artikel: