Geschrokken Stadjers door laagvliegende 747

nieuws
Foto: Pieter van Marion via Wikimedia Commons (CC 2.0)

Gisteravond keken meerdere Stadjers verbaasd omhoog naar een laag vliegende Boeing 747. Het vliegtuig van Royal Air Maroc, dat bezig was met een testvlucht, vloog op ongeveer drie kilometer hoogte boven delen van Nederland en Duitsland.

De luchtverkeersleiding van Schiphol had een verzoek van de vliegvaartmaatschappij Royal Air Maroc ontvangen voor dit bijzondere vliegpatroon. Het vliegtuig had onderhoud gehad en wilde daarom een testvlucht houden. “Er was gisteravond een moment om te kunnen vliegen,” bevestigd mevrouw Van Raalte van het Luchtverkeersleiding. “We kijken altijd of we het zo veilig mogelijk kunnen maken en dat kon op dat moment.”

De piloot wilde op een hoogte van drie kilometer vliegen en dat zorgde voor geluidsoverlast.

 

Deel dit artikel: