FC Groningen wacht moeilijke thuiswedstrijd tegen PSV

FC Groningen speelt zaterdagavond in eigen huis tegen de regerend kampioen. Tegenstander PSV staat na negen wedstrijden ongeslagen eerste, dus de mannen van trainer Danny Buijs gaan een moeilijke wedstrijd tegemoet.

Danny Buijs wilde eigenlijk starten met Mimoun Mahi en Matteo Cassierra in de aanval. Mahi vertrok vrijdagochtend echter ziek van het trainingsveld. Het is dan ook niet de verwachting dat hij fit genoeg is om tegen PSV van de partij te zijn. Wel is er naar alle waarschijnlijkheid weer plek in het elftal voor de 18-jarige Ludovit Reis.

Afgelopen zondag verloor FC Groningen nog met 4-1 uit bij Heracles. Een opvallende plaats was er voor Samir Memisevic, die op het middenveld werd geposteerd. Danny Buijs had er eigenlijk meer van verwacht maar sluit niet uit dat Memisevic ook tegen PSV weer een plekje vlak voor de verdediging gaat krijgen.

Één van de problemen die Buijs aanstipt dit seizoen is de aansluiting van de verschillende linies. “Aan het begin van het seizoen was het probleem dat de spelers elkaar te weinig opties boden in balbezit. Nu gaat dat wat beter, maar moet de aansluiting van de verdedigers en middenvelders sneller”, aldus de trainer.

De afgelopen twee seizoenen wist PSV niet te winnen in het Hitachi Captial Mobility Stadion in Groningen. Mocht dat dit seizoen weer lukken, zal dat het eerste puntverlies van de Eindhovenaren betekenen. Buijs noemde PSV bij het wekelijkse persmoment “de beste ploeg van Nederland op dit moment.”

Ondanks de moeilijke wedstrijd gaan de Groningers voor een stunt tegen PSV. De wedstrijd begint zaterdagavond om 19.45 uur in eigen huis. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de vrije verkoop.

Interview Deyovaisio Zeefuik

Interview Django Warmerdam

Interview Danny Buijs

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *