“Een fabel, ik was er niet bij”

nieuws
Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

“Er is geen overleg geweest met Eric Wiebes, ik ken de man niet eens.” zegt fractievoorzitter René Bolle van het CDA als hij uitgelachen is. Ook Jasper Honkoop van de VVD vindt het een mooi verhaal maar zegt ook “Nee, ik was er niet bij”. Inge Jongman van de CU: ” Nee niet waar. Hij had me gewoon kunnen bellen, de suggestie die er onder die vragen licht, heel raar.” Ook Jetze Luhoff van D66 zegt; “Het is eenvoudigweg niet waar.”

Ze reageren hiermee op het bericht van Bram Schmaal van Groninger Belang, die zegt dat de fractievoorzitters van de VVD, het CDA, de CU en D66 uit de gemeenteraad overleg hebben gehad met minister Eric Wiebes. Groninger Belang wil dat Wiebes ophoudt met Groningers tegen elkaar uit te spelen.

“Ons is gebleken dat minister Wiebes sommige raadsleden uit het aardbevingsgebied uitnodigt om mee te praten over hoe het verder moet in het gasdossier. Dit zijn toevallig net de raadsleden die lid zijn van partijen die nu in de Haagse regering zitten. Deze lokale politici van de VVD, D66, CU en CDA laten zich hiervoor lenen en zijn op gesprek geweest bij Wiebes om over het gasdossier te praten, problemen aan te dragen en oplossingen te bespreken. Wat wij begrijpen wisten burgemeesters in Groningen van niets,” aldus Schmaal in een brief met vragen aan Gedeputeerde Staten.