De grootste familievoetbalmiddag met opa en oma

Opa’s, oma’s en hun 45 kleinkinderen trapten vrijdag samen af op sportpark Corpus den Hoorn tijdens de grootste familievoetbalmiddag. Samen met de kleinkinderen gingen de zestigplussers een sportieve middag tegemoet tijdens de Nationale ouderendag.

De activiteiten waren georganiseerd door de Stichting Kinderopvang Stad Groningen. De kleinkinderen kregen een clinic van FC Groningen en de ouderen leerden het walking football.

Bij veel ouderen was het genieten om samen met de kleinkinderen een sportieve dag te hebben. ‘Het is een heerlijke dag om bezig te zijn,’ begint Dik Edzen. ‘Het is wel lastig om een bal te vangen en een andere bal te trappen. Maar ondertussen kan ik mooi naar mijn kleinkinderen kijken en zien hoe zij het er van af brengen.’

Voor veel ouderen was het nog wel lastig om weer een sportieve middag te hebben. ‘Het lichaam is niet meer zo flexibel als dat van 30 jaar geleden. Wanneer je een balt trapt rolt hij langzaam weg,’ legt Bart Loghies van de organisatie uit.