Zorgen over groot aantal gaslekken in Haren

Gezond Verstand Haren maakt zich zorgen over het grote aantal gaslekken in Haren.

Dit jaar waren er tot nu toe zeven, waarvan drie in de laatste week. GVH is bang dat de veiligheid van de bewoners van Haren in het geding komt.

De partij heeft vragen gesteld aan het College van B&W van Haren.

Deel dit artikel:

 1. Hiervoor wil men Groningen van het gas! Niet omdat dat voor het milieu beter zou zijn, Merkel uit Duitsland gaat met de nieuwe pijplijn naar Rusland (Nordstream 2) Duitsland aan het gas brengen. In Groningen zou het veel goedkoper en makkelijker zijn een fabriek gas te bewerken zoals het geschikt is voor onze aardgasapparaten. Dat zou miljarden besparen… Dat men van het gas wil heeft er meer mee te maken dat door de aardbevingen vele gas lekkages zullen ontstaan waarbij heel wat mensen om kunnen komen bij gasexplosies en branden.

   1. Marc, waarom blijven sommige politici en reageerders dan roeptoeteren dat Groningen van het gas moet…. dat is dus nergens voor nodig.

   2. Vanwege het klimaat. Niet alleen Groningen maar heel Nederland. Ketels er uit en warmtepompen er in. Maar daar geloof jij natuurlijk niet in, ondanks dat ieder verstandig mens op aarde er de noodzaak van inziet. Gas moet alleen nog gebruikt worden als buffer voor het elektriciteitsnetwerk om fluctuaties in duurzame energie op te vangen. Tot we daar een andere oplossing voor hebben.

   3. Als we voor het klimaat van het gas af moeten, gas is momenteel schoonste fosiele brandstof, waarom gaat heel Duitsland dan juist aan het gas met als reden dat het voor het klimaat beter is…. Of wil Nederland weer het braafste jongetje van de klas zijn, wat iedereen duizenden euro’s gaat kosten. Wat een domme plannen wat als resultaat nog geen druppel op een gloeiende plaat is. Die tientallen miljarden kun je wel beter besteden dan ze zo weg te gooien.

   4. Gas kan helpen de energietransitie soepel te laten verlopen maar dan moet je het niet allemaal gebruiken om huizen mee te stoken als daar een duurzaam alternatief voor is. Warmtepomptechnologie vergt op dit moment nog een flinke investering ten opzichte van een CV-ketel. Maar je betaalt ook geen gasrekening maar. Dat verdient zich dus terug. Bovendien wordt de technologie goedkoper naarmate ze meer gebruikt wordt. Dat zie je ook met zonnepanelen. Met verduurzamen begin je waar dat makkelijk kan. Maar dan moet je wel keuzes maken.

   5. Marc, je wil miljarden pompen in technieken die niet haalbaar zijn of nauwelijks enige nut hebben. Er zal een nieuwe technologie moeten ontstaan zoals kerncentrales zonder afval. Pomp daar maar wat meer geld in want windmolens en zonnepanelen gaan de verandering echt niet voortduwen. Het is net als met China, ze doen alsof ze veel doen voor het milieu, maar door hun voortdurende groei wordt het aandeel ‘duurzame’ energie steeds minder ten opzichte van het totaal verbruik. Het eerste wat Merkel deed toen ze was herkozen was het Klimaatakkoord uit Parijs verwerpen omdat het niet samenging met de ambitie om de Duitse auto industrie verder te laten groeien….

    Iedereen wil een schone wereld, maar laten we het niet oplossen met fopmiddelen om het geweten te sussen en daardoor miljarden te verspillen. Je zegt nu dat er geen gasrekening is bij warmtepomp maar vergeet onder andere te vermelden dat een leasecontract rond de 150 euro zal kosten, onderhoud komt er nog bij en stroomkosten van 60 euro. Maak niet alles mooier dan het is, door zulke verkooppraatjes te verspreiden. Dan heb ik het nog niet over droge ogen omdat alles gesloten moet blijven, traag warm worden van warm water, traag warm worden huis, weinig ventilatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *