Veulentje met vereende krachten uit water gered

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer heeft dinsdagavond een flinke klus gehad aan de reddingsactie van een jong veulentje. Het dier was te water geraakt en kon er zelfstandig niet meer uitkomen.

Het ongeluk gebeurde in een weiland aan de Hoogeweg. Rond 18.50 uur kreeg de brandweer de melding dat er een veulen vast zat in een sloot. Bij aankomst ging een deel van de brandweerlieden aan de slag met een reddingsactie. Met behulp van spanbanden en brandweerslangen probeerde men het dier op het droge te trekken. Dit wilde in eerste instantie niet lukken. Andere hulpverleners ontfermden zich over de moeder van het veulen die behoorlijk in de stress was geraakt.

Omdat de reddingsactie niet wilde vlotten werd na een half uur de assistentie ingeroepen van een aantal duikers. Net voor deze ter plaatse waren lukte het de brandweerlieden toch om het veulen uit het water te halen. Inmiddels is het dier herenigt met haar moeder en beide maken het goed.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl