Universitaire ziekenhuizen: ruim 8 procent erbij in 3 jaar

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

De NFU, de federatie van werkgevers van universitaire ziekenhuizen, heeft een eindbod uitgebracht aan de vakbonden. De federatie hoopt daarmee harde acties te voorkomen.

De bonden liggen al maanden overhoop met de werkgevers over de salarissen van onder meer de artsen en verpleegkundigen en over de hoge werkdruk. De vakbonden dreigen onder meer op 17 oktober een zondagsdienst te gaan draaien. De werkgevers roepen de bonden op, snel een akkoord te sluiten.

De zorgmedewerkers van onder meer het UMCG kunnen een structurele loonsverhoging van 8,25 procent krijgen. Het betreft een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra Het gaat om een salarisverhoging van 2,5 procent dit jaar, 2,75 procent volgend jaar en 3 procent in 2020. Ook doet de NFU verschillende voorstellen om de werkdruk te verminderen.