Nieuw pand WerkPro gaat open

nieuws
Foto: gemeente Groningen

Wethouder Ton Schroor opent op 4 oktober een nieuw pand van WerkPro aan de Protonstraat 6 in Vinkhuizen, met als naam ‘WerkProTon’.

Hier draait alles om werken en leren voor doelgroepen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar de arbeidsmarkt. Er worden diverse activiteiten aangeboden, die vooral draaien om hergebruik van goederen en ontdekken van talent.

Op de begane grond bevindt zich de kringloopwinkel GoudGoed. Daar kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met werkzaamheden in deze branche. Dat geldt ook voor de werkplaatsen voor fietsreparatie, hout- en metaalbewerking achter de winkel. Op de bovenverdieping zijn diverse projecten gehuisvest voor jongeren, gericht op wonen, werken en leren.