Merlijn Poolman nieuwe nachtburgemeester

nieuws

Merlijn Poolman is de nieuwe nachtburgemeester van Groningen. Dat is vrijdagavond bekend gemaakt. Poolman volgt Oelinda de Vries op die de afgelopen twee jaar het ambt uitoefende.

Behalve Poolman waren ook Richard de Jong, Menno Hazenoot en Harry de Lange in de race om nachtburgemeester te worden. Uiteindelijk werd er gekozen voor Poolman. Poolman deed de afgelopen twee edities ook een gooi naar het ambtsketen maar viste toen beide keren achter het net. De nieuwe nachtburgemeester is niet een onbekende. In het dagelijks leven werkt hij bij Simplon en Subsonic.

“De plannen die ik heb met de nacht is er voor te zorgen dat de communicatielijnen die er nu al lopen maar niet allemaal even optimaal gaan wat soepeler worden”, vertelt Poolman. “Ik zit zelf tussen heel veel verschillende partijen in en ik praat met allerlei mensen van ambtenaren tot party-people en ik denk dat ik de communicatie tussen al deze mensen kan verbeteren en begrip voor elkaar kan vergroten.”

De bekendmaking vond plaats bij EMW Groningen in the Student Hotel en trok veel belangstelling.

Deel dit artikel: