Bezetting en demonstratie tegen huisvestingsbeleid buitenlandse studenten

Op de Ossenmarkt en in het academiegebouw van de universiteit is donderdagmiddag gedemonstreerd voor een beter huisvestingsbeleid voor buitenlandse studenten. Er kwamen enkele tientallen mensen op af.

Veel buitenlandse studenten hebben moeite om een kamer te vinden. Daarom zijn er tijdelijke maatregelen getroffen als een tentenkamp op Zernike en een hotelboot.

De demonstranten vinden dat de huisvesting voortaan beter geregeld moet worden door de universiteit en Hanzehogeschool. Daarnaast willen zij af van het beleid dat de scholen geld krijgen per student. Daardoor zouden er te veel studenten naar Groningen gehaald worden.

Na de bijeenkomst op de Ossenmarkt trokken de demonstranten naar het academiegebouw om daar verder actie te voeren. Daar werd de ingang bezet. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend.

foto: Erick Bakker