Uitslaande brand verwoest boerderij in Zuidwolde

Een boerderij aan de Oosterseweg in Zuidwolde is zaterdagmiddag door brand verwoest. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De eerste melding van de brand kwam rond 13.50 uur binnen waarop twee bluswagens ter plaatse werden gestuurd. Korte tijd later werden een hoogwerker en een schuimblusvoertuig ter assistentie naar het brandadres gestuurd. “Het gaat om een uitslaande brand in een leegstaande boerderij”, vertelt woordvoerder Johan Bosklopper. “Bij de brand komt flink wat rook vrij. Bewoners in de omgeving van Thesinge kunnen hier hinder van ondervinden.” Bosklopper adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en om mechanische ventilatie uit te schakelen.

Geen mensen in het gebouw
De brand woedt in een ‘oudere’ boerderij. “Of het een kop-hals-romp boerderij is durf ik niet te zeggen, maar het lijkt er wel op. Daarnaast lijkt er asbest in het pand verwerkt te zitten. Om die reden hebben wij de asbestprocedure opgestart.” Er bevinden zich geen personen meer in het gebouw.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Vermoedelijk brandstichting
Rond 14.40 uur meldt de brandweer dat de boerderij volledig in brand staat. “Het pand kan als verloren worden beschouwd”, vertelt Bosklopper. “Wij laten daarom de boerderij gecontroleerd uitbranden.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie laat weten dat het brandstichting niet uitsluit. “Het is een scenario waar we rekening mee houden”, aldus de politie. Mensen die iets gezien hebben, of meer informatie hebben, kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Brand goed zichtbaar
Op de redactie van OOG Tv komen berichten binnen dat de brand van ver te zien is. Onder andere vanaf de N46 is de rookontwikkeling goed te zien.