Acties politie voor betere CAO van de baan

nieuws
Foto: Andries Oord

De politiebonden en de Nationale Politie hebben vanochtend een CAO-akkoord bereikt tot en met 2020. De acties die voor aankomend weekend werden aangekondigd zijn daarmee van de baan.

De werkdruk van politiemensen wordt aangepakt en de dienders krijgen meer zeggenschap en duidelijkheid over hun inroostering. Het basisinkomen van politiemedewerkers wordt in drie jaar tijd met meer dan 8 % verhoogd. Daarnaast krijgen de politiemedewerkers in 2018 als 2019 een eenmalige uitkering van 400 euro.

De politiemensen voeren al enige tijd actie voor een betere CAO. Voor dit weekeinde dreigden agenten niet bij voetbalwedstrijden, in uitgaanscentra en grote evenementen aanwezig te zijn. Het driedaagse protestweekend is afgeblazen; de bonden hebben alle CAO-acties opgeschort tot na hun ledenraadplegingen over het bereikte onderhandelingsresultaat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *