Voormalig café West-End gaat op de pizza toer

nieuws
Foto: Horecagroningen

Pizzeria Buurman & Buurman, met nu nog één vestiging in de stad, gaat uitbreiden in westelijke richting. Op 1 september gaat het nieuwe filiaal open in het voormalige café West-End op de hoek van de Kraneweg en de Friesestraatweg. Dat meldt de horecasite Horecagroningen.

“Wij werken allebei bij Buurman & Buurman aan de Rodeweg. We zien dat de pizzeria heel goed loopt zodat we regelmatig nee moeten verkopen. En omdat iedereen die hier werkt zeer betrokken is bij de zaak hebben de eigenaren Douwe, Sjoerd en Anouk ons de kans gegeven om zelf op een nieuwe locatie iets te beginnen. Een soort uitbreiding van de Buurman & Buurman familie zeg maar”. Aan het woord zijn Sam van der Zee (28) en Jene Bons (30) de nieuwe eigenaren die zelf nu druk aan het verbouwen zijn om alles op tijd klaar te krijgen.

In de zaak is duidelijk te zien dat het zeventig jaar een café is geweest “Je ziet het oude houtwerk, originele houten vloeren, barlampen en natuurlijk de glas in lood ramen. En buiten, precies op de hoek, nog een klein stuk lambrisering van café Westend”, zegt de lachende van der Zee. Volgens de twee eigenaren laten ze deze originele typische café dingen zeker intact.

“Het openingsfeest is op vrijdag 31 augustus. Als klap op de vuurpijl hebben we dan een optreden van Guilty Bangers. Zelf zeggen deze d.j.’s Guilty als OJ en banger dan Rob de Nijs. Dat belooft weer een vet feest te worden. En natuurlijk op zaterdag 1 september volop aan de bak met 200 gratis pizza’s, natuurlijk uit onze unieke eigen steenoven.”, besluit van der Zee.