Veel belangstelling voor Bauke Mollema Tocht

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De jaarlijkse Bauke Mollema Tocht kon zondag op flink wat belangstelling rekenen. Ruim 1.700 deelnemers vertrokken vanaf de Vismarkt aangemoedigd door toeschouwers en fans.

De wielrenners konden kiezen uit de afstanden 65, 110 en 165 kilometer. De routes voerden over Groningse en Friese wegen, waarbij onder andere de Mollema-bult werd aangedaan en er was een tussensprint op een heuse kasseienstrook ter hoogte van Zuidwolde. Wielrenner Bauke Mollema, die zelf ook aanwezig was, koos voor de 110 kilometer.

De tocht werd voor de zesde keer gehouden. Na de finish, die ook op de Vismarkt plaatsvond, werd er een cheque van 2322,50 euro overhandigd aan het goede doel ‘Fiets voor een Huis’. Mollema liet na afloop weten dat er ook volgend jaar weer een Bauke Mollema Tocht gehouden gaat worden.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Deel dit artikel: