Opfrisbeurt Martinitoren kan beginnen: “Het geld is binnen”

nieuws
foto: Bert Kaufmann / Flickr.com

De crowdfundingsactie om de Martinitoren een opfrisbeurt te geven is geslaagd. Zaterdag lukte het om het streefbedrag van 50 duizend euro binnen te halen.

Aanvankelijk kwam de actie nogal langzaam op gang. Marketing Groningen wilde het geld in de maand juli bij elkaar sprokkelen maar toen dit niet lukte werd de crowdfundingsactie met twee weken verlengd. Zaterdag meldde de 223ste donateur zich waarmee het streefbedrag gehaald werd.

Het geld gaat gebruikt worden om de Martinitoren van binnen opnieuw in te richten zodat de originele staat beter zichtbaar wordt. Zo zal er een betere belichting worden aangelegd, komt er een uitnodigende entree en worden er vitrines geplaatst met originele bouwelementen. “Het wordt zo ingericht dat de bezoeker straks een indrukwekkende ervaring binnentreedt dat het verhaal van de toren vertelt.” Bijzonder in de opfrisbeurt is dat er op 45 meter hoogte een filmzaal komt. Op dit panoramascherm zal de roemruchte geschiedenis van de toren worden vertoond.