Natuurbrand bij Adorp zorgt voor rookoverlast in Stad

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een natuurbrand in Adorp heeft donderdagmiddag voor rookoverlast gezorgd in de stad. Dat melden verschillende Stadjers aan OOG Tv.

De brand werd rond 15.30 uur gemeld. Aan de Harsema’s Laan in Adorp, even ten noorden van de stad, brak brand uit. De Groninger brandweer kwam ter plaatse met een bluswagen en een tankwagen. Bij aankomst werd besloten om geen blussing uit te voeren maar om het gecontroleerd uit te laten branden omdat het geen gevaar voor de omgeving opleverde. Vanuit de stad kwamen echter verschillende meldingen binnen van rookoverlast. Onder andere in Selwerd, De Hoogte en op de Zernike Campus werd een brandlucht waargenomen.

In de avond draaide de wind waarna er meldingen binnenkwamen vanuit Sauwerd. “Ben net langs de brand gereden”, schrijft Douwe Jelle Titsing. “Maar de vlammen laaien nog steeds op en er komt nog best wel wat rook vanaf.”

Update 23.00 uur:
Vanwege de vele meldingen is de brandweer opnieuw opgeroepen om aan de Harsema’s Laan poolshoogte te nemen.