“Ik moet eerlijk bekennen dat ik de stad helemaal niet ken”

Kennismaken met de stad Groningen. Dat is wat aankomende studenten deze week doen op de KEI-week. “Wat ik tot nu toe zie bevalt mij heel erg.”

De KEI-week begon maandagochtend met de traditionele inschrijving bij het Academiegebouw en de informatiemarkt op de Vismarkt. “Het is behoorlijk druk”, zegt voorzitter Sjoerd Kalisvaart de Groninger Studentenbond die met een informatiestand op de Vismarkt staat. “Je kunt echt zien dat het in het begin van de ochtend nog rustig is, maar dat het steeds drukker wordt en dat studenten ook echt vragen hebben over bijvoorbeeld de huisvesting.”

“Ik ken de stad Groningen eigenlijk helemaal niet”, vertelt een KEI-loper. “Ik kom uit Twente en ik probeer met de KEI-week deze stad te leren kennen. Tot nu toe bevalt het mij erg goed.” Voor andere studenten is Groningen bekend terrein. “Ik kom uit Friesland en ik kom regelmatig hier”, vertelt een studente. “Toch wil ik hier graag aan deelnemen om nieuwe mensen te leren kennen.”

Deel dit artikel:

 1. Allemaal leuke verhalen, dat ze Groningen een leuke studentenstad vinden. Maar na 4 of 6 jaar laten ze Groningen vallen als een baksteen. En keren ze terug naar pappie en mammie.

  1. Groningen heeft nu eenmaal niet genoeg werk voor al die hoger opgeleiden. Ze gaan ook niet terug naar pappie en mammie in de Achterhoek. Wel naar de randstad.

  2. Nee hoor, ze gaan niet terug naar het ouderlijk huis maar zoeken een baan. Soms lukt dat in Groningen en soms niet.
   Dat ze Groningen laten vallen is wel een heel rare conclusie en nergens op gebaseerd. De volgende keer een beetje minder Calimerogedrag vertonen lijkt me raadzaam.

 2. Jullie hebben gelijk, Groningen heeft jammer genoeg geen banen voor hoger opgeleiden. In de randstad wel, ik zou ook kiezen mooie baan dan werkloos thuis zitten. En in de randstad verdien je meer dan in het hoge noorden.

 3. Dat laten vallen als een baksteen doen ze nu al richting het oervolk. Anders was D66 ook nooit zo groot geweest. We omhelzen 5000 nieuwe studenten tijden de KeiWeek , maar jaarlijks is er ook een uittocht van minstens 5000 studenten.

  ‘Het is de waarheid, zou Marco Borsato hebben gezongen ‘. En het Calimero-gedrag is overigens geheel terecht. Waar het CBS nogal een jubelstemming laat zien mbt de Nederlandse economie, verkeert Groningen daarentegen in een economische krimp. Als een logische verklaring zijn de 88% van de gasbaten wat in de Randstad is gepompt.

 4. Genoeg banen voor hoger opgeleiden, de studenten hebben Groningen alleen nodig om te studeren.
  Als je na je afgestuderen blijft hangt in Groningen, dan tel je niet mee, Ga je verhuizen naar Amsterdam dan heb je het gemaakt. Dus Groningen laten vallen na 4 /6 jaar klopt helemaal!

  1. Inderdaad Rebecca Je hebt gelijk. De realiteit dient zich daar naar te voegen. Als je naar Amsterdam vertrekt ben je een verrader. Dat je in een of andere slaapstad om Amsterdam moet gaan wonen en dubbel zoveel huur betaalt als in het prettige Groningen en elke dag in de file of een overvolle trein of bus staat neem je op de koop toe. Je werkt op de Zuidas. Allemaal overlopers! Ontrouw volk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *