“Ik moet eerlijk bekennen dat ik de stad helemaal niet ken”

Kennismaken met de stad Groningen. Dat is wat aankomende studenten deze week doen op de KEI-week. “Wat ik tot nu toe zie bevalt mij heel erg.”

De KEI-week begon maandagochtend met de traditionele inschrijving bij het Academiegebouw en de informatiemarkt op de Vismarkt. “Het is behoorlijk druk”, zegt voorzitter Sjoerd Kalisvaart de Groninger Studentenbond die met een informatiestand op de Vismarkt staat. “Je kunt echt zien dat het in het begin van de ochtend nog rustig is, maar dat het steeds drukker wordt en dat studenten ook echt vragen hebben over bijvoorbeeld de huisvesting.”

“Ik ken de stad Groningen eigenlijk helemaal niet”, vertelt een KEI-loper. “Ik kom uit Twente en ik probeer met de KEI-week deze stad te leren kennen. Tot nu toe bevalt het mij erg goed.” Voor andere studenten is Groningen bekend terrein. “Ik kom uit Friesland en ik kom regelmatig hier”, vertelt een studente. “Toch wil ik hier graag aan deelnemen om nieuwe mensen te leren kennen.”