Ests Nordica ziet Groningen Airport Eelde wel zitten

nieuws
Foto: Filip Danielczyk - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56459223

De nationale luchtvaartmaatschappij van Estland Nordica wil de samenwerking met Groningen Aiport Eelde intensiveren. Dat zegt het Baltische bedrijf in een interview zondag in het Financieele Dagblad.

“In het Noorden van Nederland wonen ongeveer evenveel mensen als in heel Estland”, zegt directeur Jaan Tamm van Nordica in de financiële krant. De maatschappij heeft een vloot bestaande uit achttien toestellen en probeert zoveel mogelijk routes vanuit Tallinnn te ontwikkelen. “Maar daarnaast leveren we ook diensten voor andere luchtvaartbedrijven.”

Groningen Airport Eelde is daarbij interessant vanwege de ambitie die het Drentse vliegveld uitdraagt. “De ontwikkeling van Lelystad is lastig en Schiphol heeft geen ruimte. Tegelijkertijd zien we dat Noord-Nederland wel behoefte heeft aan een aantal verbindingen naar hubs in Europa.” Om die reden wil Nordica de samenwerking intensiveren. “We hebben nu een bezettingsgraad van vijftig procent en we willen graag met Eelde doorgroeien. Het is een erg efficiënte luchthaven en 93 procent van onze vluchten kan op tijd vertrekken.”