Volgend weekend geen treinverkeer van en naar Groningen

nieuws
Foto Andor Heij

Het weekend van 1 tot 2 september rijden er geen treinen tussen Groningen en Veendam, Weener en Assen. Er worden werkzaamheden uitgevoerd op en bij het spoor. Voor de treinreizigers worden bussen ingezet. 

De werkzaamheden aan het spoort vinden plaats vanaf de Oosterweg tot de plek waar de Helperzoomtunnel gebouwd wordt. Op de Esperantokruising en onder het spoor bij de Helperzoomtunnel wordt een staaf in de grond geboord voor aanvullend bodemonderzoek. Om roestvorming op het spoor te voorkomen, laat Combinatie Herepoort in opdracht van ProRail machines over het spoor rijden (‘roestrijden’) vanaf de Oosterweg tot aan de Helperzoomtunnel.

Volgens Combinatie Herepoort kunnen de machines die gebruikt worden voor het onderzoeken van de bodem en het verwijderen van roest geluidshinder veroorzaken. De machines rijden bij de Esperantokruising op en van het spoor. Tijdens die momenten worden daar verkeersregelaars ingezet. Het verkeer kan hier enkele minuten hinder van ondervinden. De Esperantokruising blijft wel open voor verkeer. De Verlengde Lodewijkstraat wordt op zondagmiddag en –avond voor de helft afgezet. Ook deze weg blijft wel toegankelijk voor verkeer.