‘Bomenridders’ vechten kapvergunning voor Zuidelijke Ringweg aan

nieuws
foto: aanpakringzuid.nl

De ‘Stichting Bomenridders  Groningen‘ tekent bezwaar aan bij de Raad van State tegen een aantal kapvergunningen die verleend zijn door de Gemeente Groningen t.b.v. de aanleg van de Zuidelijke Ringweg.

In totaal wordt ruim 50.000 m2 aan bomen gekapt om ruimte te maken voor het nieuwe tracé van de Zuidelijke Ringweg. De Stichting vecht dit besluit aan omdat het project een vertraging oploopt van drie jaar en het uitvoeringsplan voor de bouw nog lang niet definitief is: “Waarom heeft de Gemeente Groningen zo’n haast met het kappen van de bomen? Met zo’n vertraging had de gemeente ook zelf kunnen besluiten om de kapvergunningen uit te stellen,” aldus Jan Pieter Janse, secretaris van de Stichting Bomenridders Groningen.

De Stichting Bomenridders Groningen is bang dat de bomenkap onomkeerbare schade aanricht aan het Groningse ecosysteem. Janse: “Hoe valt deze natuurvernietiging te rijmen met de internationale verplichtingen als het Klimaatakkoord van Parijs en de nieuwe Klimaatwet?

De Raad van State deed op 10 januari jl. al een uitspraak waarin de bomenkap t.b.v. de Zuidelijke Ringweg door mocht gaan na een bestuursprocedure aangespannen door de Vleermuiswerkgroep Groningen en Natuur en Milieufederatie Groningen. Tegen deze uitspraak tekent Stichting Bomenridders Groningen nu bezwaar aan.