Bezwaarschriften tegen bomenkap op Akerkhof

nieuws

De Bomenridders Groningen roept mensen op een bezwaarschrift in te dienen tegen de bomenkap op het Akerkhof.

‘De gemeente Groningen heeft zichzelf een kapvergunning verleend voor het kappen van vijf bomen op het Aa-kerkhof. Tussen vrijdag 10 en vrijdag 24 augustus kunt u zowel op onze Facebookpagina als op onze website een kant-en-klaar formulier vinden met een bezwaarschrift, met ruimte voor uw eigen tekst / argumentatie.

Van de prachtige schaduwplek met oude bomen op het A-Kerkhof wil de gemeente een strak ontworpen “verblijfsplek” maken met puntige granieten bakken met grassprieten en losse stoeltjes. In plaats van de rustige plek, sfeer, bomen en schaduw te koesteren, wordt er een nieuw hitte-eiland gecreëerd in deze tijd van klimaatopwarming’, melden de Bomenridders.

Een oude Groningse zegswijze luidt: Het zal geschieden wanneer het aan het Akerkhof niet waait en in de Poelestraat geen plassen staan, dat wil zeggen met sint-juttemis (Wikipedia).