Samengaan Groningen, Haren en Ten Boer staat vast

De Eerste Kamer heeft dinsdagavond in meerderheid ingestemd met de gemeentelijke herindeling van Groningen, Haren en Ten Boer. Daarmee staat vast dat de drie gemeenten per 1 januari volgend jaar fuseren.

Vóór de herindeling stemden 49 kamerleden. Er waren 25 tegenstemmers. Drie maanden geleden stemde de meerderheid van de Tweede Kamer al in met de herindeling. Op 21 november zijn er gemeenteraadsverkiezingen in de drie gemeenten. Per 1 januari komt er een nieuwe raad en een waarnemend burgemeester. De nieuwe gemeente Groningen telt 230 duizend inwoners en wordt daarmee de vijfde gemeente van het land.

Het gemeentebestuur van Haren en een meerderheid van de inwoners waren tegen de herindeling. Zij meenden dat Haren best op eigen benen kon blijven staan. Tijdens de jarenlange strijd om zelfstandigheid traden diverse wethouders af. Ten Boer was vanaf het begin voorstander van samengaan met Gromingen.

Deel dit artikel:

  1. Eindelijk!! Haren is Gemeente Groningen. Altijd geprofiteerd van de Stad. Weg met “gezond verstand” Haren. Geen gebakken lucht. Gewoon onder de Gemeente Groningen!
    Een felicitatie aan Ten Boer, die hebben tenminste echt gezond verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *