PvhN: Haren is geslachtofferd

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

De Partij voor het Noorden is erg teleurgesteld over de beslissing van de Eerste Kamer om de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer samen te voegen.

Drie maanden nadat de Tweede Kamer de samenvoeging al had goedgekeurd, is de fusie nu vrijwel zeker. Volgens de Partij voor het Noorden wordt hiermee 200 jaar geschiedenis van Haren geslachtofferd.

Bestuurlijk is de inzet altijd geweest van Groningen de vijfde stad van Nederland te maken, zonder hier open over te communiceren, aldus de partij. Tijdens het proces werden allerlei tekortkomingen van de gemeente Haren ‘gezocht’ om de echte reden van de herindeling te verbloemen.

Deel dit artikel:

 1. Belachelijk! Haren parasiteert op Groningen, net als Eelderwolde en Peizermade trouwens. Dit is de enige verstandige weg! Jammer voor het z.g. “gezond verstand” haren. Toch niet dus.

 2. Gelul. Typisch jankerig slachtoffergedrag. Die partij heeft werkelijk nog nooit wat voor het noorden betekend ondanks hun naam. Net zoiets belachelijks als gezond verstand haren. Groningen was trouwens de 200.000 als gepasseerd, dus de gemeenteraad zou al uitgebreid worden naar 45.

 3. Ach Leendert van de Laan.

  Het mannetje met de groot friese dromen. Gebaseerd op de hysterische friese mythes zoals die ook weer zo pijnlijk, maar vooral lachwekkend in de uitermate slechte film redbad naar voren komen.

  Voor hem onverdraaglijk dat de Drentse stad Groningen, met Haren weer wat drentser wordt.

  P.S.

  Voor mij was de herindeling ongewenst. Om democratische redenen; de Harenaren waren in meerderheid tegen. En ook wel om bestuurlijke redenen; het is niet eenduidig of schaalvergroting kostenbesparingen opleveren.

 4. Tja Haren had zoveel tekortkomingen en dan is het makkelijk prijsschieten,echter hebben ze deze tekortkomingen aan hun eigen amateur bestuurders te danken en niet aan Groningen.
  En wat die 200 jaar geschiedenis betreft is het vooral een geschiedenis van herenboeren die behalve het vee ook de arbeiders uitmelkte.

 5. Wat een dramatisch gezeur van de PvhN.
  Haren vond zelf dat ze niet zelfstandig verder kon, toen bleek dat de enige partij met wie gefuseerd kon worden de stad Groningen was vonden ze ineens dat ze wel voldoende bestuurskracht hadden.
  Een deel van de bewoners van Haren heeft het nog niet in de gaten maar straks zijn ze heel wat beter af.
  Kijk maar eens hoe enorm op allerlei voorzieningen is bezuinigd en hoe slecht de trottoirs, wegen en groen zijn onderhouden. Je hoeft alleen maar over de Rijksstraatweg in Haren te rijden richting Groningen en je ziet het verschil wanneer je de gemeentegrens kruist.

 6. Het grootste gedonder komt nog.

  Ik ga er vanuit dat Haren (c.s) – tot de tanden toe bewapend – zich inzetten om zich te verdedigen.

  Het is duidelijk dat de heren cdK René Paas en burgemeester Peter den Oudsten de vereiste fatsoensregels overtreden: door alle fractievoorzitters van de betrokken partners te passeren.

  cdK René Paas – handelt puur eigen belang en onhandig – door burgemeester Peter den Oudsten aan te wijzen als nieuwe fusie-burgemeester.
  En burgemeester Peter den Oudsten ….

  =====

  Andere gemeenten zijn helder:

  Kijk bij punt K – pagina 5.

  k) Verordening op de vertrouwenscommissie die de aanbeveling tot benoeming en herbenoeming van
  de burgemeester voorbereidt en op de raadscommissie die functioneringsgesprekken met de
  burgemeester voert.

  https://www.nuth.nl/document.php?m=50&fileid=35812&f=a24a0ed964b18de35a67de6874b38919&attachment=0&c=211441

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *