Huisjesmelker opnieuw onderwerp van raadsdebat

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Huisjesmelker Joshua Camera is opnieuw onderwerp van een interpellatiedebat, woensdag om vijf uur, in de gemeenteraad. Dit op verzoek van Student en Stad en de SP.

De SP heeft met 40 huurders van in totaal 84 woningen gesproken en daaruit blijkt dat Camera’s bureau  Spot In nog steeds torenhoge bemiddelingskosten aan huurders vraagt; soms wel één of twee keer de huurprijs van de woningen. Dat is verboden. Ook krijgen ROOD, de SP en Student & Stad signalen van huurders over bedreigingen, intimidaties en onaangekondigde huisbezoeken door bemiddelaars en verhuurders.

De afgelopen jaren zijn misstanden van huisjesmelkers, bemiddelingsbureaus en andere vormen van particuliere verhuur vaak onderwerp van discussie geweest in de gemeenteraad. Afgelopen oktober hebben de fracties van de SP en Student & Stad middels een interpellatiedebat al aandacht gevraagd voor de louche praktijken van malafide verhuurders en bemiddelaars. Het beleid ten aanzien van deze misstanden zou flink aangescherpt zijn en worden. Toch worden huurders nog steeds te vaak geconfronteerd met  misstanden, vinden de twee partijen. Eerder bood Rood  de wethouder een zwartboek aan over de praktijken van huisjesmelkers.