Friesestraatweg wordt in fases veiliger gemaakt

nieuws
Foto: Provincie Groningen

De provincie pakt de Friesestraatweg (N355) in fasen aan. Het gedeelte tussen Groningen en de nieuwe brug bij Nieuwklap komt in 2021 als eerste aan de beurt.

De weg wordt veiliger gemaakt en de doorstroming wordt verbeterd. Langs de N355 worden parallelwegen aangelegd. Tegelijkertijd worden dan op en afritten naar de N355 opgeheven. Die zorgen voor gevaarlijk verkeerssituaties. De parallelweg is ook bedoeld voor landbouwverkeer.

Bij Slaperstil komt een tunnel. De tunnel moet de verbinding tussen Hoogkerk en de wijk Reitdiep veiliger maken voor fietsers, voetgangers en ander lokaal verkeer. De tijdelijke verkeerslichten bij het kruispunt blijven voorlopig staan.

De provincie trekt 17 miljoen euro uit voor het project. Later wordt de Friesestraatweg tot Zuidhorn aangepakt. Daar is 35 miljoen euro voor nodig, maar de provincie heeft er nog geen budget voor. De N355 is een van de drukste en onveiligste wegen in de provincie.