Extra jaar vertraging voor Zuidelijke Ringweg

De zomerstremming van de Zuidelijke Ringweg gaat niet door. De stremming was nodig om een extra jaar vertraging van de werkzaamheden aan de weg te voorkomen.

Een maand geleden werd al bekend gemaakt dat de vernieuwde zuidelijke ringweg niet eerder klaar is dan in 2023. Dit was al twee jaar later dan verwacht. Als oorzaak van de vertraging wordt genoemd dat het aanleggen van een weg door de stad een complex geheel is met veel deelprojecten. Daarnaast zou het moeilijk zijn om aan personeel te komen vanwege de groeiende economie.

Volgens wethouder Paul de Rook is dit erg vervelend nieuws voor omwonenden. Ze zullen een rustige zomer krijgen maar zitten een jaar extra in de ellende. De zomer zou gebruikt worden voor het intrillen van de damwanden. Planning moet nu opnieuw gemaakt worden.

Deel dit artikel: