Expositie De Ploeg tijdelijk verwijderd uit UMCG wegens hitte

nieuws
Foto: UMCG

Omdat het ziekenhuis bang is dat de verf op de schilderijen smelt in de vitrines, zijn de werken tijdelijk teruggebracht naar het Groninger Museum. Wie de expositie ‘De Ploeg in Stad en Ommeland’ wil bezoeken in het Universitair Medisch Centrum Groningen moet wachten op koeler weer.

“Met deze extreme hitte is het moeilijk het klimaat in de vitrines optimaal te houden”, vertelt hoofd Kunstzaken Bertrand de Jong. “En als de schilderijen te warm worden, kan de verf ‘smelten’. We willen natuurlijk geen enkel risico nemen. De schilderijen zijn daarom teruggegaan naar het Groninger Museum. Daar hadden we ze van geleend.”

Als de temperaturen het toelaten, dan komen de werken van het Groningse kunstcollectief weer terug naar het ziekenhuis. De expositie is vanaf dat moment tot en met 30 september in het UMCG te bewonderen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *