Zes interactieve kunstwerken op Grote Markt

Proef het cultureel erfgoed van de Grote Markt, zie bekende Groningers weer tot leven komen en maak deel uit van het onderzoek naar privacy in de openbare ruimte. Tot en met zaterdag is de Grote Markt het toneel voor kunstmanifestatie MARKER. Met de Grote Markt als inspiratiebron ontwikkelden zes kunstenaars kunstwerken die inspelen op het gebruik en de beleving van het plein.

Ruben Boxman, Henri van Hoeve, Sarah Janssen, Lee McDonald, Bert Scholten en Albert Westerhoff realiseerden een kunstwerk dat het publiek actief betrekt. De manifestatie is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en NP3, kunstplateau voor hedendaagse kunst.

Door middel van een open call konden kunstenaars, architecten en ontwerpers zich aanmelden voor MARKER. Uit ruim veertig aanmeldingen werden zes kunstenaars geselecteerd op basis van artistieke kwaliteit, de uitvoerbaarheid van hun plannen en het interactieve element in hun voorstellen.