WLG haalt kratten vol met eten op voor Voedselbank

nieuws

De actie van leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium om zoveel mogelijk eten in te zamelen voor de Voedselbank Groningen is een groot succes geworden. In totaal werden dertien kratten gevuld.

De inzamelingsactie was een initiatief van leerlingen die in de Leerlingenraad zitten. Uit een enquête die zij verspreid hadden onder de zevenhonderd leerlingen op de school bleek dat er wel wat meer gedaan kon worden voor goede doelen. Daaruit ontstond het idee om in zeven dagen zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen voor de Voedselbank. De aftrap vond vorige week woensdag plaats in de aula van de school, waarbij Ulfert Molenhuis van de Voedselbank geïnterviewd werd door drie leerlingen.

De afgelopen zeven dagen konden de producten ingeleverd worden bij de kantine in het forum en dat heeft uiteindelijk dertien volle kratten opgeleverd. De leerlingenraad laat weten daar erg tevreden mee te zijn.

Deel dit artikel: