VVG voorzitter: Berichten massale vechtpartij zwaar overdreven

sport
Foto Andor Heij.

“Zwaar overdreven”, zo noemt VV Groningen voorzitter Robert Bollegraaf de berichtgeving in de oostelijke media over de vechtpartij die in Vriezenveen plaats vond tijdens de nacompetitiewedstrijd tussen DETO en VVG zaterdagmiddag.

VVG verloor die wedstrijd na verlenging met 2-0. “De sfeer was heel goed”, aldus Bollegraaf. “Toen kwamen we met 1-0 achter en één van ons ging een biertje halen in de kantine. Toen begonnen zij te jennen en na een woordenwisseling werd die van ons voor zijn bek geslagen door één van hun. En dan heb je actie, reactie en één van ons sloeg hem knock-out”. Van een massale vechtpartij was volgens Bollegraaf geen sprake: “Het was een minuut over elkaar heen rollen waarbij we elkaar tegen hielden”.

Dat het om supporters van FC Groningen en FC Twente ging verwijst Bollegraaf naar het land der fabelen: “Dat is echt bullshit. Die jongen die als eerste sloeg was gewoon lid van DETO. Het kwam puur door een paar vervelende gasten van hun. En ook de verhalen dat wij supporters mee nemen die nooit bij ons komen is onzin. Die jongens zijn heel vaak bij VVG”. Bollegraaf neemt het verder niet zwaar op: “Ik baal er wel van, maar lig er geen minuut wakker van”.

De wedstrijd

DETO was in de openingsfase sterker met onder meer een bal op de lat, maar daarna nam VVG de wedstrijd over. Zelfs toen de Groningers met een man minder speelden in de tweede helft na een tweede gele en dus rode kaart voor Erik Lourens. Virgil Muller miste daarna een strafschop en VVG raakte ook nog twee keer de lat.

Na de 1-0 in de verlenging van Lesley Nahrwold braken de ongeregeldheden uit en moest VVG met negen man verder, omdat middenvelder Tim Rosema naar zijn zoontje wilde die overstuur geraakt was. “Daar hadden wij alle begrip voor”, aldus Bollegraaf. De VVG-supporters waren ondertussen vertrokken. Kevin Peppels besliste de wedstrijd vervolgens voor DETO: 2-0. VVG speelt daarom volgend seizoen “gewoon” weer in de eerste klasse E.

Deel dit artikel:

 1. Wat mij opvalt is dat meneer Bollegraaf altijd naar andere wijst en nooit naar zichzelf. Er is al vaker wat gebeurt bij deze tokkie club en nooit ligt het aan VV Groningen.

  1. Bij VVG zitten behoorlijk wat van die trieste (ex)hooligans en meelopers,maar ik moet Bollegraaf wel na geven dat hij aardig wat mensen van VVG bij de nek heeft gepakt die wel wilde vechten.

 2. Meneer van de valk u weet alles heel goed en klopt ik wijs na anderen omdat dat mijn goed recht is en het gvd ook nog klopt maar als je het zo goed beter weet kom eens praten …. en meneer doe u was er vanmiddag nou dan was het duidelijk toch

  1. Het was vooral wat heen en weer geduw en er werden met allerlei dingen gegooid wat gewoon onacceptabel is helemaal met kinderen en ouderen in de buurt die ook geraakt konden worden.
   Ik hoop dan ook dat jij als voorzitter maatregelen neemt want dit blijft toch weer aan club hangen,voordat je het weet word het een optelsom van incidenten.

 3. Dit is weer eens zeer tendieuze berichtgeving. Men wijst weer eens met opgeheven vingertje naar VVG wijst terwijl deze club al jaren met goed beleid aan de weg timmert. En als er eens iets gebeurt worden er direct ongenuanceerde conclusies getrokken zonder zich te verdiepen in het hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren.

 4. Ik wijs het incident van vanmiddag, naar het wijs der fabeltjes., meer wil ik er niet over kwijt. Geen Twente en Groningen supporters, maar een woordenwisseling tussen twee supporters!

 5. Het ligt nooit aan VV Groningen. Dat bedoel ik er maar mee te zeggen! Op foto’s is te zien dat er iemand met een enkel bandje tussen staat te knokken en wanneer de bussen weg gaan hij op het dak zit. Waarom neem je zulk volk mee naar een wedstrijd? Provoceren? Ik snap het niet meneer Bollegraaf. Jij als voorzitter moet beter weten en dit van te voren voorkomen! En dat het sportief goed gaat is bijzaak dit moment.

 6. Vd Valk

  Dus omdat iemand een enkelband om heeft mag hij zijn vrienden niet supporteren? Beetje kort door de bocht vindt je niet?! Er is toch echt duidelijk te zien dhr. Bollegraaf heel wat anders doet dan deze wedstrijd uit de hand te laten lopen. Juist, hij probeert het in goede banen te leiden zoals een voorzitter hoort te doen. Dus ga je mond even spoelen blaaskaak.

 7. Goedemorgen Mervin.

  Had allemaal voorkomen kunnen worden! Want meneer met zijn enkelband staat als eerst te knokken. Maar de namen zijn bekend bij DETO zoals ik kon lezen op facebook.

  Fijne zondag.

 8. Meneer bollegraaf denk dat je alles niet juist hebt gezien want stond er zelf tussen met drie kleine kinderen en kon geen kant op mijn vrouw heeft een flinke wond aan het hoofd overgehouden aan dingen die jullie (supporters) onze kant opgooiden. Stond hier GVD met drie kinderen waaronder 1 in een kinderwagen. Mijn zoontje van 6 heeft er trouwens wel wakker van gelegen.

 9. Beste Gerrit, lekker makkelijk om een beetje na te trappen naar aanleiding van de berichtgeving in de media. Als je er niet bij bent geweest, hou je dan stil want de media brengt alleen wat zij op dat moment goed verkoopbaar nieuws vinden. Ik ben er zelf niet bij geweest, maar ik kan je vertellen dat ik als KNVB scheidsrechter altijd goed en vriendelijk behandeld voel bij VVG en dat de heer Bollegraaf als voorzitter met zijn club het uitstekend doet om die sfeer te behouden. Incidenten hou je en zolang je er niet bij bent geweest, dan er niets over zeggen daar je geen compleet objectief beeld hebt. Dat wou ik even kwijt.

 10. Ben blij dat de namen bekend zijn hoop dat deto hun supporters aanpakken vind het allemaal heel kloten voor de kinderen en alle andere onschuldige mensen en onze supporter die in de wc stond en daar omdat hij uit Groningen kwam zijn oog kapot werd geslagen baal ik ook van zoek het niet aldoor bij ons ja klopt paar van ons gingen helpen en klopt dat had niet gemoeten … maar ja je laat je maat niet in de steek als hij door een stel mongolen die al de hele wedstrijd aan het uitdagen waren word aangevallen en ja klopt er liepen mensen van ons voor hun vak langs want ja daar was de kantine en daar was het toilet dus ja weinig keus het was super relaxed tot dat ene gevalletje en nu zielig doen hou jij eigen mensen in toom en ME bij noordscheschut vraag even bij onze eigen gemeente politie na waarom dat was zal je nog eens verbazen was iets met losse handjes en vervelend gedrag van …… ? PRECIES nogmaals baal voor alle kinderen en vrouwen en onschuldigen die dit hebben moeten zien gebeuren had nooit gemogen maar wijs het vingertje eerst even ergens anders na

 11. Ik heb als VAK-P’er de gehele wedstrijd tussen de VVG fans gestaan. Er was een incident, maar de meeste VVG fans probeerden juist escalatie te voorkomen. Chapeau!
  Een hooligan van VVG heb ik aangesproken nadat hij met bravoure zei dat hij getrapt had nadat de tegenstander op de grond lag.
  Je blijft van vrouwen en kinderen af en als iemand op de grond ligt stop je!
  Verhalen in de media zijn overtrokken. Helaas waren vrouwen en kinderen erbij betrokken.

 12. Toch wil ik mijn reactie ff kwijt , voor wat de voorzitter betreft , die heeft perfect gehandeld , hij heeft geprobeerd om de mensen uit elkaar te houden. Maar ik weet zeker ( met eigen ogen gezien) dat er gasten bij waren die zelfs in de kantine hebben gezeten , en daar zelf meegenomen drank nuttigen apfelkorn enz , en ook rustig tegen de regels in een joint zaten te roken. Ook gezien dat er gasten van Groningen bij waren die constant voor de hekken langs liepen met alcohol in de handen. Terwijl hun meerdere malen gezegd is dat ze achter de hekken moesten. Heb zelf zeker 2 mensen met ,inderdaad een enkelband gezien. Ik heb later de agenten nog gevraagd hoe ver mogen hun eigenlijk van huis , (dus veeel te ver. ) Er waren gewoon enkele gasten bij zo’n 20 man die zeker niet voor de wedstrijd kwamen. En nogmaals respevt voor de voorzitter hij probeerde wel de boel te sussen , maar nu niet deto de schuld geven . als die andere gasten zich aan de regels hadden gehouden, waren ze niet bij het deto publiek in de buurt gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *