Ultimatum vakbonden verstreken: Binnenkort stiptheidsacties bij UMCG

nieuws
foto: Bob de Vries

In het Universitair Medisch Centrum Groningen worden binnenkort stiptheidsacties gehouden. De vakbonden stuurden deze week een ultimatum naar de NFUMC over een nieuwe cao. Dit ultimatum liep vanochtend om 09.00 uur af. 

Medewerkers die meedoen aan de stiptheidsacties zullen geen extra diensten, overwerk en verschoven diensten meer verrichten en alle pauzes nemen waar ze recht op hebben. “We zijn de tijd van flyeren inmiddels wel gepasseerd”, zegt Elise Merlijn van FNV Zorg & Welzijn. “Uit deze acties zal blijken dat het werk momenteel met te weinig collega’s wordt gedaan, want het kost nu al moeite om de roosters gevuld te krijgen.”

FNV wil een fatsoenlijke, marktconforme loonsverhoging voor alle medewerkers in het UMCG. Daarnaast wil de vakbond goede afspraken maken over de aanpak van de werkdruk.

Deel dit artikel: