SP: haal marktwerking uit thuiszorg

De SP werkt aan een initiatiefvoorstel om de marktwerking uit de zorg te halen. In het voorstel ‘Onze Thuiszorg’ stelt de partij alternatieve vormen voor om de thuiszorg in Groningen te organiseren. Er is steun voor het voorstel van zowel de linkse als de lokale partijen: een meerderheid in de raadscommissie.

“Door concurrentie te bestrijden en samenwerking te bevorderen, willen wij de thuiszorg anders en beter maken”, stelt fractievoorzitter van de SP Jimmy Dijk. De SP gaat het plan in de zomer verder uitwerken, samen met de partijen die het voorstel steunen.

Het voorstel wordt in september weer in de gemeenteraad behandeld zodat het onderzoek voor het nieuwe jaar afgerond kan worden. De bedoeling is dat het nieuwe college, dat gekozen wordt op 21 november, aan de slag kan met het uiteindelijke voorstel.