Museum Karrepad herbergt bijna zeshonderd kunstwerken

Openbare basisschool Karrepad in de Korrewegwijk heeft een unieke collectie schilderijen, allemaal door leerlingen van de school zelf gemaakt. Burgemeester Den Oudsten en kinderburgemeester Javano Zwiers openden vanochtend het Museum Karrepad.

Alle kinderen van de school aan de Molukkenstraat zijn een maand lang bezig geweest met de voorbereidingen. Ze kropen in de huid van kunstenaars als Matisse, Picasso, Rembrandt en Dali om zo in de stijl van de schilders hun eigen kunstwerk te maken.

Omdat kinderen steeds handiger worden met digitale middelen kan de tentoonstelling met een smartphone of tablet worden bezocht om zo informatie over het schilderij en de maker op te vragen.

Naast de grote collectie schilderijen hangen overal in Museum Karrepad kubussen met op alle zes vlakken kleine kunstwerkjes.

Deel dit artikel: