Marjet Woldhuis wil met 100% Groningen verkiezingen winnen

nieuws
Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis wordt de lijsttrekker van de lokale partij 100% Groningen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november.

100% Groningen werd ruim twee jaar geleden opgericht. Woldhuis zat eerst voor de Stadspartij in de gemeenteraad. Ze  stapte uit onvrede uit die partij. Woldhuis behield haar raadszetel en zette haar eigen fractie op.

Woldhuis is erg optimistisch over het resultaat bij de komende verkiezingen: “Toen ik 100% Groningen net had opgericht waren de reacties op mijn inzet op zes zetels enigszins cynisch. Inmiddels weet iedereen dat 100% Groningen een héle grote kans maakt om dé winnaar van de verkiezingen in november te worden”.

Deel dit artikel:

 1. Da’s hartstikke leuk voor haar. Maar is die verwachting gebaseerd op het partijprogramma en haar agenda, of op het landelijke stembeeld? In het tweede geval heeft het namelijk wederom totaal geen zin om lokaal te stemmen.

  Mijn stem gaat naar een partij die het beste (en in mijn opinie juiste) voorheeft met Groningen en dan bij voorkeur naar een niet-landelijke partij. Populistische partijen, of partijen die niet van de eigen kracht en/of het eigen programma uitgaan, horen daar niet bij.

  1. Dag Marc, Otto, Kars en Willem.

   Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie trouwe reacties altijd op de berichten. Dat betekent dat jullie oprecht betrokken zijn bij Groningen. Ik vind het daarin tegen jammer dat ik jullie tot op heden nooit ontmoet heb en aangezien jullie de gemeenteraad zo nauwlettend volgen lijkt mij het heel interessant om eens van gedachte te wisselen met een kop koffie.

   Ik kreeg als kritiek dat ik niet antwoord op mijn e-mail en dat vind ik jammer. Ik hoop dat jullie de handschoen durven oppakken en langskomen, jullie zijn van harte welkom op het stadhuis.

   Ik zie graag de e-mail tegemoet!

   Voor mijn e-mail, zie onze website.

   1. Ik kan die Marc niet luchten en zien. Laat staan een visuele ontmoeting. Doe maar per mail .. LOL

   2. We komen elkaar ongetwijfeld tegen Marjet in de debatten dit najaar. Ook wij gaan meedoen en zullen ons in september bij de kiescommissie daarvoor melden. De frustratie bij zijn oervolk is gigantisch. En met een Veendamster aan het roer in de stad van mijn voorouders bij 100%, lijkt het ook niet heel veel uit te maken. Altijd in armoede opgegroeid. Altijd stampei gemaakt voor een beter leven en nu zien we andere bevolkingsgroepen een enorme voortrekkersrol krijgen!

 2. Goed zo, ambitie uitspreken is goed, juist als dat betekent dat de partij 100% voor Groningen (en Haren en Ten Boer) gaat. Lokale politiek heeft gelukkig geen last van bovenlagen die het beleid van landelijke partijen dicteren, maar niet met de voeten in de Groningse klei staan. Bij de aardgasproblematiek is dat goed zichtbaar. Waarom op een landelijke partij stemmen, terwijl die Groningen jaren achtereen geschoffeerd hebben en het wingewest hebben uitgemolken en nu alles voor een grijpstuiver denken te kunnen compenseren? Over het partijprogramma: dat staat in de steigers en gaat enkel over Groningen, Ten Boer en Haren en hoe die vooruit geholpen kunnen worden door in nauw contact te blijven.

 3. Voor de leden van landelijke partijen is de gemeenteraad vaak het opstapje voor een landelijke carriere. Dat houdt in dat er niet altijd gekeken wordt naar wat goed is voor Groningen. De arrogantie van sommige gemeenteraadsleden is daar een teken van. Lokale partijen hebben aan de andere kant ook zo hun nadelen. Gewoon goed nadenken wat je stemt en op wie je stemt, daar ontkom je niet aan.

 4. Dat kan Marjet wel mooi vertellen, maar mijn vermoeden is, dat de sportpartij hele grote ogen gaat gooien. Omdat zij de hun oerbewoners verstaan!

  100% Groningen laat haar keuze laat afhangen van zijn inwoners. En die inwoners zijn niet altijd het oervolk.

  Voorbeeld; dat het plantsoentje rond der Aa-kerk is afgestemd met zijn buurtbewoners, maar deze buurtbewoners heeft geen enig besef over de historische waarde en denken slechts aan feesten. Omdat ze niet zijn geboren en opgegroeid in Groningen en tzt wellicht teruggaan naar elders. Daar wil dus 100% Groningen zijn politieke keuze op laten bepalen. Bovendien zijn er velen geweest die Marjet per e-mail hebben geprobeerd te benaderen, maar kregen geen antwoord. Daarom ben je niet anders dan de gevestigde politieke partijen, die het al decennia doen. Lak aan het volk dus!

  Bovendien ontstond bij 100% Groningen te veel aarzeling rond de kwestie van de vuilcontainer. Dan laat je deze items te veel opleggen en afhangen en dus niet concreet. Het was beeldbepalend, wat zoal naar buiten kwam.

  1. Lokaal versplintert steeds meer. Stadspartij en sportpartij en 100%, allemaal vissen ze in de zelfde poel. Jij met je oergroningers bent helemaal belachelijk. Die bestaan helemaal niet. Alle stadjers mogen stemmen, niet een select groepje dat zich oergroninger noemt en denkt daarom het alleenrecht op politieke besluiten te hebben. Voor iemand met een brabantse achternaam is het ook vrij potsierlijk om je zelf oergroninger te noemen.

   1. De versplintering daarover kunnen de gevestigde partijen zeker meepraten. De gevestigde dat zich laat domineren door de EU en derhalve onherkenbaar.

    Als de versplintering en het ophitsen maar een meerderheid gaat opleveren, dan is het heel goed te pruimen. Het genereert media-aandacht!

    De gevestigde partijen beoefenen deze tactiek al decennialang.

 5. Halbe Zijlstra is naar voren geschoven als Nederland bewindspersoon bij de Wereldbank. De zoveelste deuk in het vertrouwen van deze bananenrepubliek en daarmee de gevestigde partijen. Maar dat maakt de afkeer alleen maar groter en komt ten goede aan de lokale partijen.

 6. Eerst de voorman van de Stadspartij wippen, dan zonder schipper aan het stuur onzichtbaar blijven, vervolgens zetelroof en afsplitsen en dan de grootste willen worden. Netjes gedaan! Jij redt het wel in de politiek. mijn stem heb je echter niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *