Drie jaar cel en extra tbs voor tbs-er

nieuws
By Wutsje (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

De man die in september vorig jaar in het Sterrebos een vrouw mishandelde, is veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging. Tegen hem was vijf jaar celstraf geëist. wegens een poging tot doodslag.

Het slachtoffer was een toen 22-jarige Duitse studente. De verdachte, een tbs-patiënt van de Van Mesdagkliniek, had die dag verlof. Hij viel ’s nachts de studente aan die langs het Sterrebos liep. De man probeerde haar te wurgen, maar de vrouw wist zich los te rukken.

De verdachte werd dankzij dna-sporen ingerekend. Hij moet nu eerst zijn celstraf uitzitten en krijgt vervolgens een nieuwe tbs-behandeling. De man moet zijn slachtoffer ook een schadevergoeding van 12.000 euro betalen.