Demonteren bouwkraan Groninger Forum gestart

Het demonteren van de laatste torenkraan die gebruikt wordt bij de bouw van het Groninger Forum is woensdagochtend vroeg begonnen.

Om de grote groene bouwkraan te ontmantelen wordt een andere kraan gebruikt. Deze kraan kan 450 duizend kilo tillen. Eerst worden de kleine elementen van de bouwkraan gehaald en daarna volgt de giek.

De hele operatie gaat tot en met vrijdag duren.

Foto: Lisa Terpstra
Foto: Lisa Terpstra.
Deel dit artikel:

  1. Het demonteren van het Forum is gestart.

    Maar wat mw. Kiki aanhaalt is zonder meer waar. Het Forum zou nog weleens afgebroken kunnen worden. Althans niet meer als een publieksbestemming. Er liggen ongelofelijk veel gevaren op de loer.

    Bovendien verschrikkelijk zuur, dan men in de raad steeds hun eigen zinnen doorzet. Naar zijn inwoners wordt niet geluisterd. De opinie was destijds heftig tegen de komst van dit Forum. Het is ooit begonnen met het idee van een paar bakstenen. De invulling moest later nog worden bedacht.

    Ook het Groninger museum is NOOIT een succes geweest Ik refereer hierbij aan een aantal raadsleden, die het Forum willen laten baseren op het ‘succes’ van het Groninger Museum als argument. De bezoekersaantallen waren in de beginjaren van het Groninger Museum een groot succes als boven verwachting. Dit uit nieuwsgierigheid. Maar ook doordat de Gasunie voor duizenden entreekaarten heeft opgekocht voor hun personeel en relaties. Daarna werd het minder en moest er telkenmale geld bij. De afgelopen jaren waren er uitstekende exposities. Zoals David Bowie en daarmee konden ze weer even op eigen benen staan. Maar het biedt geen garanties voor de toekomst. Dit soort projecten gedijen niet in Groningen. Omdat je aangewezen bent op je eigen inwoners en de regio voor enig succes en dat is behoorlijk smal. De mensen elders in het land, zijn minder geneigd om een bezoek te brengen aan Groningen. Tenzij er weer een aansprekende expositie is te bezichtigen. Bovendien behoren de inwoners van Groningen tot de laagste inkomen van Nederland en derhalve minder geneigd hun beurs open te trekken. Als ze dat al kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *