Crowdfundactie voor hoogste filmzaal van Nederland in de Martinitoren

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Via de website van ‘Voor de kunst’ hoopt Marketing Groningen 50.000 euro binnen te halen om de Martinitoren van binnen te ‘restylen’. Met het geld hoopt de organisatie onder andere de hoogste filmzaal van Nederland te bouwen in d’Olle Grieze.

Tussen 29 juni en 31 juli moet het doelbedrag van 50.000 euro opgehaald worden. Via de website van ‘Voor de Kunst’ kunnen bedragen vanaf 10 euro worden gedoneerd. Met het geld gaat Marketing Groningen, in samenwerking met de Gemeente Groningen, de binnenkant van de Martinitoren opnieuw inrichten. Met een ‘indrukwekkende experience’ tijdens de klimtocht naar de top wordt het verhaal van de Martinitoren verteld.

Vanaf november kunnen bezoekers de vernieuwde Martinitoren beklimmen. De werkzaamheden zijn dusdanig gepland dat de toren niet gesloten hoeft te worden, de Martinitoren blijft dus gewoon open voor bezoek.